Tämä ns. ”terveellinen” ruoka vahingoittaa sydäntäsi

Kirjoittanut Markku Sorosuo – personal trainer

Kirjoittaja: Rasvanpolttokeittiö

Kun luet tätä artikkelia, muista että verenkiertoelimistön sairaudet ovat Suomessa #1 TAPPAJA. Tämä vie eniten suomalaisia hautaan. Jostain omituisesta syystä, suurin osa ihmisistä ei tunnu välittävän tästä lainkaan, kunnes on liian myöhäistä. He saavat sydänkohtauksen 40 vuotiaina ja KUOLEVAT nuorena.

Ihmisten on aika alkaa suhtautumaan sydämen terveyteen vakavasti, ennen kuin on liian myöhäistä. Valitettavasti useimmat ihmiset eivät ajattele niitä asioita, joita he eivät voi nähdä tai tuntea. Ethän sinä voi tietää tai nähdä paljonko sinulla on plakkia valtimoissasi. Et näe sitä samalla tavalla kuin lautasellasi olevaa rasvan määrää.

Tästä syystä useimmat ihmiset jättävät huomioimatta sydämen terveytensä, kunnes he todella saavat sydänkohtauksen tai jopa kuolevat. Olen myös todistanut ihmisten vitsailua tukkeutuneista valtimoistaan syödessään roskaruokaa, sanoen esimerkiksi: ”Nautin mieluummin elämästä kuin murehtisin tukkeutuneista valtimoista”. Anteeksi, että kerron uutisen sinulle, mutta et voi nauttia elämästä, jos olet KUOLLUT!

Onko donitsien ja uppopaistetun ruuan syöminen edes TODELLA samaa kuin ”elämästä nauttiminen”? Ei minulle! Terveys, onnellisuus, aktiivisuus ja kyky tehdä kaikkea mitä rakastat vanhetessasi on PALJON tärkeämpi elämänlaadulle. Ne ovat tärkeämpiä kuin muutama ohikiitävä hetki donitsin tai jonkun muun friteeratun roskan kanssa, jotka lyhentävät elämääsi.

Kuten jo varmaan tiedätkin, mainitsemani donitsit ja uppopaistettu ruoka sisältävät runsaasti tulehduksellisia kasviöljyä, jotka tukkivat tehokkaasti verisuoniasi.

Mutta entä niin kutsutut ”terveelliset” ruuat kuten täysjyvät ja verisuonten terveys? No…

Tässä on ote kirjasta nimeltä ”Suuri kolesterolimyytti”, jonka ovat kirjoittaneet lääkärit Stephen Sinatra ja Jonny Bowden.

”Vuonna 2010 Archives of Internal Medicine -lehdessä ollut tutkimus osoitti että naiset, jotka söivät eniten hiilihydraatteja, oli huomattavasti suurempi riski sairastua valtimotauteihin. Ero naisiin jotka söivät vähän hiilihydraatteja, oli suuri. Samalla todettiin korkean glykeemisen hiilihydraattien liittyvän merkittävästi suurempaan riskiin sairastua sydänsairauksiin”.

Lääkärit näkivät suoria yhteyksiä hiilihydraattien kulutuksen ja sydänsairauksien välillä. Ja kuten tiedät jo muista artikkeleistani, viime vuosien tutkimukset ovat osoittaneet, että luonnollisella tyydyttyneellä rasvalla ja ravinnon kolesterolilla ei ole MITÄÄN tekemistä sydänsairauksien kanssa. Syypäät sydänsairauksiin ovat tulehdus, sokeri, stressi ja kasviöljyt.

Mitä välittömiä seuraksia sydämelle on runsaasta hiilihydraattiannoksesta?

Kirjassa on myös toinen tutkimus, joka tehtiin (Tel Avivin yliopiston Sackler School of Medicine -koulussa ja Heart Institute of Sheba Medical Centerissä) valtimoiden seinämien toiminnasta ennen ja jälkeen korkean GI-hiilihydraattien syömistä.

Tutkimuksessa annettiin ryhmille korkean GI-hiilihydraatteja, kuten maissihiutaleita ja sokeria (erittäin tyypillisen suomalaisen aamiaisen tapaan). Tutkimus osoitti rajua stressiä valtimoissa syömisen jälkeen.

En puhu vaurioista, jotka mukamas syntyy tyydyttyneistä rasvoista tai kolesterolista, kuten 99% suomalaisista uskoo. Tutkimus osoitti selvästi miten rajua suoria vauriota syntyy viljasta ja sokerista. Eikö olekin surullista, että nämä suuret elintarvikealan yritykset mainostavat samalla noita murojaan ”terveellisenä aamupalana”?

Sinatra jatkaa lisää tutkimuksesta: ”Kuten Harvard Medical Schoolin ja Harvard School of Public Healthin tutkijat huomauttivat, nopeasti sulavat ja imeytyvät hiilihydraatit liittyvät lisääntyneeseen sydänsairauksien riskiin.”

Huomaa, että PAHIN hiilihydraattilähde verensokerin ja glykeemisen kuormituksen kannalta on vehnä (myös täysjyvä). Vehnällä on kaikista kovin vaikutus verensokeriin, jopa suurempi kuin pöytäsokerilla. Tämä johtuu vehnässä olevasta supertärkkelyksestä, jota kutsutaan amylopektiini-A:ksi.

Täysjyvät nostavat CRP:tä ja tulehdusta

Sinatra ja Bowden huomauttavat myös tutkimuksista, jotka osoittavat korkeampia tulehdusarvoja (CRP) mitä enemmän korkeamman glykeemisen hiilihydraatteja henkilöllä on ruokavaliossaan. Korkeampi CRP tarkoittaa yleensä suurempaa sydänsairauksien riskiä.

”Henkilöinen joiden ruokavaliossa oli alhaisin glykeeminen kuormitus, keskimääräinen CRP-lukema oli 1,6.mg/l. Mutta niillä, joiden ruokavaliossa oli korkein glykeeminen kuormitus, CRP oli yli kolme kertaa suurempi arvolla 5,0 mg/l)”. – Sinatra

Antaakseni perspektiiviä CRP:hen, jos syöt luonnollista ruokaa ja esi-isiemme mallin mukaisesti, CRP tulee olemaan todella matala. Minun arvoni on 0.4mg/l, joka kertoo että kehossani on ERITTÄIN VÄHÄN tulehdusta. Voit katsoa minun kaikki veriarvot tästä.

Media ja ”asiantuntijat” ovat syyttäneet punaista lihaa jo vuosikymmeniä. Sinatra ja Bowden kertovat lisää.

”Muista, että useimmissa tutkimuksissa ei ole erotettu prosessoitua lihaa (kuten lisäainella kyllästetyt makkarat, nakit, hot dogit, pekonit jne.) ja prosessoimatonta lihaa (kuten naudan pihvi, riista, laitumella elänyt possu jne.) toisistaan kun on tutkittu lihansyönnin ja sydänsairauksien välistä suhdetta. Harvardissa analysoitiin 20 eri tutkimusta, johon osallistui 1.2 miljoonaa ihmistä 10 maasta. Jokainen joka söi pari viipaletta prosessoitua lihaa päivittäin, nosti 42% riskiä saada sydänsairaus. Sitä vastoin luonnollisen lihan ja sydänsairauksien välillä ei havaittu yhteyttä.”

Muista myös, että laitumella elänyt ja heinää popsinut naudanliha sisältää ainutlaatuista CLA-nimistä rasvaa. Tämän on osoitettu taistelevan syöpiä vastaan ja auttaa painonpudotuksessa.

Kuten näet tästäkin artikkelista, myös ns. ”terveelliset täysjyväviljat” aiheuttavat sydänsairauksia ja KUOLEMIA vaurioittamalla, tukkimalla ja kovettamalla valtimoita. Kaikki nämä johtuvat tulehduksesta.

Ota kontrolli takaisin elämästäsi

Seuraavalla sivulla näytän sinulle ravintoa, joka POISTAA plakkia verisuonista, alentaa verenpainetta, poistaa diabeteksen, estää Alzheimerin syntymisen, PARANTAA ruuansulatusta ja SUOJAA kehoa ikääntymiseltä. Tämä ravinto poistaa tulehdukset kehostasi, kuten se teki myös minulle.

Kikkaa alla olevaa painiketta siirtyäksesi seuraavalle sivulle, josta löydät vastaukset.