3 terveysruokaa, joita sinun tulisi VÄLTTÄÄ aina

Lueskelin hieman statistiikkaa ja tämä saattaa shokeerata sinua…

Ennen kuin kerron tilastosta, pidetään tärkeä fakta mielessä. Ravintokirjailijan Michael Pollanin mukaan ihmiset ovat historiansa aikana syöneet noin 80 000 erilaista syötävää kasvia, eläintä ja sientä. Näistä vain 3000 ovat olleet laajalle levinnyttä ravintoa.

Oletko valmis shokeeraavaan paljastukseen?

Pollenin tutkimusten mukaan nykyään keskiverto aikuinen länsimaisessa kuluttaa 67% kaloreistaan vain kolmesta ravintoryhmästä – maissi, soija ja vehnä (sekä näiden johdannaisista).

Mikä olisi terveellinen määrä ravinnossa maissia, soijaa ja vehnää?

Perustuen evoluutioon ja tutkimuksiin mitä meidän esi-isämme söivät ja mihin meidän suolisto on sopeutunut, tämä määrä on todennäköisesti noin 1-4% maksimissaan.

Nykyihminen syö 67% kaloreistaan maissista, soijasta ja vehnästä. Näet sen heti kun katsot ruokakaupan leipä- tai makaronihyllyjä, nämä ovat nimittäin suomalaisen ostoskorin perusraaka-aineet. Nyt varmaan ymmärrät, miksi tämä on niin iso ongelma meidän terveydelle, painolle ja tietysti keskivartalolle.

Ei ole mikään ihme, että meillä on niin paljon allergioita ja ruuansulatushäiriöitä. Ihmisten suolistoa ei ole tarkoitettu sulattamaan niin suuria määriä näitä ravintolähteitä.

Maissi, soija ja vehnä ovat myös todella uusia lähteitä meidän ruokavaliossamme. Ne ovat olleet hetken evoluutiossamme mukana, koska maatalous keksittiin vasta noin 10 000 vuotta sitten. Se on silmänräpäys ajassa, meidän geenimme tai suolistomme eivät ole sopeutuneet siihen.

Nyt nämä lähteet ovat vakiinnuttaneet paikkansa ruokavaliossa, koska ne tuottavat erinomaisesti. Ne takovat rahaa järjettömiä määriä. Raha ratkaisee, ei sinun terveytesi.

Johdannaiset maissista, soijasta ja vehnästä kuten:

  • fruktoosisiirappi
  • maissiöljy
  • soijaöljy
  • soijaproteiini
  • vehnäjauho
  • maltodekstriini, maissitärkkelys, vehnätärkkelys, soijalesetiini jne

Mikään näistä ei yllätä minua. Ajattele paljonko fruktoosisiirappia käytetään makeutuksessa ja kuinka monessa tuotteessa se on mukana. Se on paljon kaloreita vain yhdestä lähteestä. Marinadit, salaatinkastikkeet, ketsupit, leivät ja sadat muut tuotteet pitävät sisällään sitä.

Tai ajattele kuinka moni prosessoitu ruoka on joko paistettu soijaöljyssä tai rypsiöljyssä. Tai jos sitä ei ole paistettu, näitä öljyjä laitetaan lisäaineena kaikkeen prosessoituun ravintoon: keksit, karkit, kakut, kastikkeet, tortillat ja niin edelleen. Se on jälleen runsaati kaloreita näistä kahdesta ryhmästä… ja molemmat ovat ERITTÄIN EPÄTERVEELLISIÄ!

Ajattele siihen päälle leipää, pastaa, muroja, muffinsseja jotka pohjautuvat vehnään ja kuinka paljon suomalaiset kiskoo niitä alas kurkustaan. Jälleen runsaasti epäterveellistä ja ravintoköyhää energiaa, jota puolet suomalaisista ei varmaan edes pysty pilkkomaan suolistossaan.

Ja huonommaksi menee…

Me syömme 67% kalorimme maissista, soijasta ja vehnästä, koska se on halpaa. Se on niin halpaa, että syötämme näitä samoja myös tuotantoeläimille.

Tein pientä kyselytutkimusta 2020 ja 2021. Kysyin lukemattomilta kanankasvattajilta ympäri Suomea, mitä rehua heidän tuotantokanat saavat. 99.9% kertoi antavansa soijarehusekoitusta kanoilleen, oli kyseessä luomutuotanto tai ei. Jälleen tämä nostaa yhden ravintoaineen määrää ruokavaliossamme ja päätyy tavallaan kehoomme kun syömme kanaa.

Kanan tulisi elää ulkona ja syödä luonnollisesti matoja, toukkia ja siemeniä. Kun kanoja pidetään sisällä ja niille syötetään soijarehua, niiden tuottamista kananmunista sekä lihasta tulee epäterveellistä. Varsinkin kun vertaat ravintoarvoja vapaasti laiduntaviin kanoihin.

Se ei pääty siihen

Meidän ravintoketju on pielessä. Syötämme jopa lohelle maissia ja soijaa… koska raha puhuu! Ajattele kuin hullua tämä on, koska lohen pitäisi syödä monipuolisesti muita pienempiä kaloja, matoja, toukkia ja niin edelleen. Tämä tekee jälleen kasvatetusta lohesta epäterveellistä kun vertaat sitä pyydettyyn villiloheen.

Joten sinun pitää olla tarkkana kun syöt kanaa, nautaa ja kalaa. Voit saada enemmän maissia ja soijaa kehoosi tällä tavoin. Sinun pitää tietää mitä ravintoa eläin on syönyt. Joten kokonaismäärä on tavallaan vielä HUONOMPI kuin 67%, eikös vain?

Miksi on epäterveellistä kuluttaa kalorit 67% maissista, soijasta ja vehnästä?

Tästä saisi paljonkin tekstiä. Kirjoitan tähän muutaman huomion.

  • Se kääntää omega-6 ja omega-3 suhteet vääräksi. Olen nähnyt Suomessa jopa 30:1 suhteita, kun luonnollinen suhde olisi 1:1 tai 2:1. Tämä suhde oli esi-isillämme. Tämä epätasapaino aiheuttaa massiivisia tulehduksia kehoosi, jotka rasvoittavat sinua voimakkaasti.
  • Soija on yksi eniten geneettisesti muokattu raaka-aine, mikä mahdollistaa suuremman käytön torjunta-aineille. Se kestää silloin enemmän sitä. Nämä aineet jäävät soijaan ja toimivat ksenoestrogeeninä kehossasi. Tämä on myrkkyä kehollesi ja aiheuttaa vakavia hormonihäiriöitä niin naisilla kuin miehillä.  Naiset saavat runsaasti rasvaa keskivartaloon ja miehet rintaansa (manboobs). Lue 4 vihannesta, jotka taistelevat tätä vastaan.
  • Soijatuotteet ja -johdannaiset ovat tuplaisku, koska ne sisältävät usein ksenoestregeenejä ja phytoestrogeenejä samalla kertaa. Nämä luovat todellisen superkasvualustan rasvoittumiselle. Saat rasvaa sellaisiin paikkoihin, joihin sitä ei normaalisti tule. Ja et pääse siitä millään eroon, vaikka yrität mitä tahansa.

Taistele valehtelua vastaan ja ota kontrolli takaisin

Seuraavalla sivulla näytän sinulle RATKAISUN, jolla elintarviketeollisuus ei pysty enää huijaamaan sinua. Näytän miten otat kontrollin takaisin omasta elämästäsi. Saavutat sen jälkeen atleettisen, hoikan ja vahvan kehon, estät metaboliset sairaudet ja hyppäät pois oravanpyörästä.

Seuraavalla sivulla näytän 23 niin sanottua ”terveellistä” ruokaa, joita sinun pitää VÄLTTÄÄ, jos haluat voida hyvin ja saada hoikan keskivartalon. Näytän sinulle myös todella yllättäviä ruokia, joiden luulit olevan epäterveellisiä. Nämä kuitenkin todellisuudessa NOSTAVAT aineenvaihduntaasi ja suorastaan repivät ylimääräisen rasvan pois sinusta: