Kirjoittanut Markku Sorosuo – personal trainer

Kirjoittaja: Rasvanpolttokeittiö

Jotkut ruoat, joita saatat syödä päivittäin, voivat vaurioittaa aivojasi ajan myötä. Tässä artikkelissa kerron ravinnosta, joka VAHINGOITTAA aivojasi sekä ravinnosta, joka SUOJAA aivojasi.

Ensin Huonot Uutiset

Tietyt syömäsi ruoat voivat todellakin vahingoittaa aivojasi sekä heikentää oppimiskykyäsi sekä muistiasi. Jos syöt näitä läpi elämäsi, se voi johtaa jopa Alzheimeriin asti.

Suomalaisessa yhteiskunnassa Alzheimer sekä dementia ovat yleistyneet todella rajua vauhtia viime vuosikymmenet ja siihen onneksi suhtaudutaan erittäin vakavasti heti kun sairaus todetaan. Ne valinnat joita teet 30-, 40- ja 50-vuotiaana, voivat ESTÄÄ tämän sairauden.

Joten perehdytään tänään aivojasi vahingoittaviin ruoka-aineisiin ja mitä voit tehdä asialle.

appelsiinimehupurkki

Ruoka #1, joka VAHINGOITTAA aivojasi: fruktoosi

Vuonna 2012 Journal of Physiology -lehdessä julkaistussa UCLA-tutkimuksessa tutkijat havaitsivat, että runsas fruktoosipitoinen ruokavalio voi vahingoittaa muistiasi ja oppimiskykyäsi.

”A new UCLA study is the first to show how a diet steadily high in fructose slows the brain, hampering memory and learning — and how omega-3 fatty acids can counteract the disruption.”

Aivoille aiheutuvien haittojen lisäksi tiedetään hyvin, että runsas fruktoosipitoisuus voi myös aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja mahdollisesti johtaa tyypin 2 diabetekseen. Myös keho rasvoittuu hyvin aggressiivisesti fruktoosista.

Meillä suomalaisilla korkea fruktoosin saanti on yhtä kuin heikentynyt muisti ja oppimisvaikeudet. Samalla diabeteksen ja sydänsairauden riski nousevat. Ja tietysti sitä vatsarasvaa tulee lisää. Joten nami nami. Kuka halusikaan toisen lasillisen limsaa?

Tyypillinen suomalainen syö modernia ja jalostettua länsimaista ruokavaliota. Samalla hän kuluttaa SUUREN määrän fruktoosia edes ajattelematta sitä. Limsat, mehujuomat, appelsiinimehut, prosessoidut roskaruuat, kakut, karkit, salaatinkastikkeet, leivät, ketsupit, murot ja niin edelleen.

Monet urheilujuomatkin voivat sisältää suuria määriä fruktoosia, vaikka niitä markkinoidaan ”terveellisinä”. Nämä urheilujuomat voivat olla yhtä haitallisia kuin virvoitusjuomat kehollesi ja aivoillesi. 

Kaikki nämä fruktoosipitoiset ruuat ovat kuitenkin helppo välttää, jos päätät syödä järkevästi. Lue etiketit. Tee itse kastikkeesi. Juo makeuttamattomia juomia. Valitse parempi ketsuppi. Helppoja valintoja arjessa.

Viimeinen huomioitava fruktoosista. Kyllä, hedelmät sisältävät fruktoosia. Ne sisältävät sitä kuitenkin PALJON pienempiä määriä kuin tiivistetyssä appelsiinimehussa tai virvoitusjuomissa. Myös hedelmien fytoravinteet, antioksidantit ja kuidut estävät fruktoosin kielteisiä vaikutuksia. Itse syön hedelmiä samalla tavalla kuin esi-isämme, eli satokausittain. Hedelmiä käytettiin alunperin lihoittamaan ihmisiä pitkää talvea varten. Halusimme mahdollisimman paljon rasvaa kehoon, jotta selviäisimme. Meidän geenit ovat edelleen samat esi-isiemme kanssa. Pidä tuo ajatus mielessäsi kun syöt seuraavan kerran fruktoosia.

kasviöljyt haitallisia aivoille

Muita aivoja vahingoittavia ruokia

Tiedät luultavasti jo näidenkin ruoka-aineiden haitallisista vaikutuksista.

  • Kasviöljyt – lisäävät voimakkaasti tulehdusta koko kehossasi. Nämä ovat aivojen tuhoajat. Vältä loppuun saakka, älä ikinä syö näitä.
  • Elohopea – elohopea kaloista (esim tonnikala) voi mahdollisesti aiheuttaa kielteisiä vaikutuksia aivoihisi. Rajoita tämäntyyppisen kalan syöntiä.
  • Vehnä – On väitetty, että vehnällä on riippuvuutta aiheuttavia ominaisuuksia. Vehnä sisältää yhdisteitä, joita kutsutaan ”eksorfiineiksi”, joilla on samanlainen vaikutus aivoihisi kuin opiaatit. Tämä selittää, miksi ihmisten on niin vaikea luopua leivästä, muroista ja pastasta. Nämä ruoat aiheuttavat riippuvuutta aivoihin.

Jos minä itse syön pastaa, haen sitä lisää monta kertaa. En pysty lopettamaan sen syömistä. Tämän seurauksena himoitsen lisää hiilihydraattipohjaista ruokaa seuraavat päivät.

Mutta jos syönkin vain lihaa ja rasvaa, olen täysin kylläinen koko ajan ja ruoka-ainehimoja ei ole lainkaan.

Hyvä Uutinen On

Olemassa on kuitenkin ravintoa, joka suojaa aivojasi kaikelta tältä. Tätä superruokaa löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta. Se on ravintoa, joka POISTAA plakkia verisuonista, SUOJAA aivosi ikääntymiseltä, alentaa verenpainetta, poistaa diabeteksen, estää Alzheimerin syntymisen ja PARANTAA ruuansulatusta.

Samalla se rakentaa lihasta, polttaa rasvaa ja saa sinut voimaan todella hyvin. Kikkaa alla olevaa painiketta siirtyäksesi seuraavalle sivulle, josta löydät vastaukset.