Kirjoittanut Markku Sorosuo – personal trainer

Kirjoittaja: Rasvanpolttokeittiö

Olin hetki sitten ystäväni luona ja hän halusi tehdä minulle aamiaista keittiössään. Näin hänen ottavan ison määrän kananmunia jääkaapistaan.

Kauhukseni kuitenkin huomasin, että hän erotteli valkuaisen ja heitti keltuaisen roskiin. Kysyin miksi ihmeessä hän heitti keltuaiset roskiin. Hän vastasi:

”Koska luulin keltuaisen olevan epäterveellistä. Se on täynnä tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia!”

Minä vastasin ”Tarkoitat varmaan, että siellä on kananmunan kaikki ravinto!”

Tämä on täydellinen esimerkki siitä, kuinka sekaisin ja tietämättömiä ihmiset ovat ravinnosta. Tämä maailma on täynnä väärää tietoa ravinnosta ja sitä informaatiota pusketaan ulos jatkuvasti.

2023 edelleen selvästi suurin osa suomalaisista ajattelee virheellisesti, että kananmunankeltuainen on munan pahin osa vaikka se on MUNAN TERVEELLISIN OSA!

Välillä minusta tuntuu, että elämme edelleen 60-luvun rasvafobiassa ja mikään ei ole muuttunut. Edelleen ihmiset pelkäävät kananmunia, rasvaista lihaa ja kolesterolia yli kaiken. Tästä kaikesta saamme kiittää Ancel Keysiä, joka sai koko maailman sekaisin virheellisellä tutkimuksellaan 60 vuotta sitten. Voit lukea lisää siitä toisesta blogistani: kolesteroli – suomalaisten kauhu.

Heittämällä keltuaisen pois ja syömällä vain valkuaisen, heität samalla pois ravinteita sisältävän todellisen vitamiinipommin. Se on täynnä antioksidantteja ja kivennäisaineita. Keltuaiset sisältävät niin paljon B-vitamiineja, hivenaineita, A-vitamiinia, folaattia, koliinia, luteiinia ja muita tehokkaita ravintoaineita… en edes yritä luetella niitä kaikkia.

Valkuaisessa ei ole ravinteita

Valkuaisessa oleva proteiini ei ole yhtä tehokas ilman keltuaista. Aminohappoprofiili jää vajaaksi ja sen biosaatavuus laskee huomattavasti. Vapaasti laiduntavien kanojen keltuaisissa on runsaasti myös omega 3 rasvahappoja.

Keltuaiset sisältävät yli 90 % kananmunan kalsiumista, raudasta, fosforista, sinkistä, tiamiinista, B6:sta, folaatista ja B12:sta. Lisäksi keltuaiset sisältävät KAIKKI rasvaliukoiset A-, D-, E- ja K-vitamiinit sekä KAIKKI välttämättömät rasvahapot.

Kokonainen kananmuna on luonnon oikea superfood. Se on täydellinen ruoka ihmiselle.

”Mutta lääkärini sanoi, että keltuaiset nostavat kolesterolini pilviin…”

Ei.

Tämä on yksi suurimpia valheita, joka elää sitkeästi.

Ensimmäiseksi. Kun syöt runsaasti kolesterolia sisältävää ruokaa, kuten munia, kehosi säätelee sisäistä kolesterolin tuotantoaan  automaattisesti tasapainottaakseen asioita.

Toiseksi. Jos et syö tarpeeksi kolesterolia, kehosi tuottaa yksinkertaisesti sitä enemmän, koska kolesterolia tarvitaan kehon jokaisessa solussa tuottamaan elämää.

Ilman kolesterolia kuolet.

Kolmanneksi. Korkea kolesteroli EI ole sairaus vaan luonnollinen tila kun syöt ihmisille tarkoitettua ravintoa. Sydänsairaudet ja plakki verisuonissa ovat sairaus, jotka syntyvät matala-asteisesta tulehduksesta. Syöt silloin todennäköisesti sokeria ja kasviöljyjä, jotka eivät ole ihmisravintoa.

Kolesteroli on KRIITTISEN TÄRKEÄ aine kehossasi ja sillä on elintärkeitä tehtäviä. On järjetöntä yrittää laskea sitä statiineilla vain lääkeyhtiöiden propagandan takia, joiden mukaan kaikkien planeettamme ihmisten pitäisi käyttää statiinilääkitystä.

Kuulin jopa kauhutarinoita Jenkeistä, missä lääkeyhtiöt ovat esittäneet yhteistyötä McDonaldsille. He visioivat, että tiskiltä saisi purkillisen statiineja kerrosaterian yhteydessä. Anna tuon ajatuksen upota hetken. Näin sekaisin yhteiskunta voi olla ahneudessaan.

Jos olet kiinnostunut kolesterolista, lue artikkelini. Kerron koko tarinan miten Keys pelotteli sinut sekä lääkärisi sekaisin.

Japanilainen biokemisti Akira Endo oli puolestaan modernin statiinin kehittäjä. 2004 hänellä kuitenkin todettiin kohonnut LDL.

Hän meni lääkäriin, joka määräsi hänelle välittömästi statiineja. Lääkäri ei tiennyt kuka hän oli.

Endo kieltäytyi lääkityksestä!

Myöhemmin toimittaja Peter Landers kysyi tätä häneltä.

Endo vastasi mystisesti japanilaisella sanonnalla:

”The indigo dyer wears white trousers.”

Se tarkoittaa miten housujen värjäyksessä käytetään rajuja myrkkyjä, jotka aiheuttivat sairauksia käyttäjilleen.

Hän tiesi minkälaista myrkkyä statiinit olivat.

Entä korkeammat kalorit keltuaisessa?

Ei tämäkään ole ongelma.

Vaikka keltuainen sisältää enemmän kaloreita kuin valkuainen, keltuainen on erittäin ravintotiheä. Tämä auttaa suoraan säätelemään ruokahaluasi ja kylläisyyttäsi, joten syöt todennäköisesti vähemmän keltuaisen avulla. Keltuainen tuo kylläisyyden nopeammin ja pitää nälän poissa.

Markettien tehotuotettuja ja soijalla ruokittuja kananmunia ei voi verrata vapaasti laiduntaviin minun mielestäni. Kanojen pitää vaeltaa vapaasti ja syödä luonnollista ravintoa.

Vertailin äskettäin ruokakaupasta ostamiani munia ja suoraan tilalta haettuihin muniin, jossa kanat laiduntivat vapaasti ja olivat terveitä.

Useimmat ihmiset eivät ymmärrä kuinka suuri ero tulee siitä, mitä kana syö. He eivät ole koskaan ostaneet oikeita munia. Ruokakauppojen munissa kuoret ovat hauraita ja keltuaiset haalean keltaiset. Niiden maku on myös todella laimea paremman sanan puutteessa.

Toisaalta paikallisen tilan kananmunissa oli vahvat ja paksut kuoret sekä syvän keltaiset keltuaiset, mikä osoitti paljon korkeampaa ravintotasoa ja karotenoideja. Myös maku on täyteläisempi.

Tämä johtuu siitä, että vapaasti vaeltava kana syö erilaisia hyönteisiä, matoja jne siirtäen PALJON enemmän ravintoaineita muniin verrattuna kanaan, joka on loukussa jossain tehdastilassa.

Lopeta tämä tapa

Nyt voit lopettaa sen typerän munakkaan syömisen, jossa on neljä valkuaista ja vain yksi keltuainen. Jos haluat todellista makua ja terveyshyötyjä, sinun tulisi syödä kokonaisia munia.

Luulitko todella, että esi-isämme tuhansia vuosia sitten heittivät keltuaiset menemään ja söivät vain valkuaiset? EI HELVETISSÄ!

He tiesivät intuitiivisesti, että kaikki ravintoaineet löytyivät keltuaisista. Mutta moderni yhteiskuntamme on aivopesty väärillä tiedoilla rasvoista ja kolesterolista. Aivopesu alkaa ihan pienistä lapsista lähtien, ikävä kyllä.

Kuinka paljon itse syön ja mistä ostan ne?

Syön itse yleensä neljä kokonaista kananmunaa päivässä. Olen tehnyt näin jo vuosia. Tämä on selvästi auttanut minua pudottamaan rasvaprosenttiani ja rakentamaan lihasta. Joskus syön enemmän, joskus vähemmän. Kaikki riippuu siitä mitä kehoni haluaa, olen opetellut kuuntelemaan sitä hyvin tarkasti.

Haen suoraan Paimiosta luottotuottajaltani kananmunat. Ostan yleensä noin 10 kennoa kerralla, joka riittää minulle kuukaudeksi. Tilalla kanat elävät vapaasti ja syövät luonnollisesti. Kanat eivät saa soijalla ja väriaineilla kyllästettyä roskarehua. Tämän seurauksena kanamunat ovat superlaatua ja superterveellisiä. Suosittelen lämpimästi Immaisin maatilaa. Minä tuen pientuottajaa suoraan.

Olemme myös suunnittelemassa kesäksi 2023 yhteisiä tapahtumia. Haluamme lisätä ihmisten tietoisuutta juurikin kananmunista, lihasta ja maidosta sekä elämäntyylistämme. Näistä lisää lähiaikoina.

Tee tämä seuraavaksi

Seuraavalla sivulla näytän sinulle luonnollista ravintoa, joka POISTAA plakkia verisuonista, alentaa verenpainetta, poistaa diabeteksen, estää Alzheimerin syntymisen, PARANTAA ruuansulatusta ja SUOJAA kehoa ikääntymiseltä.

Samalla se rakentaa lihasta, polttaa rasvaa ja saa sinut voimaan todella hyvin. Tässä yhtälössä edellämainitut kananmunat näyttelevät tärkeän roolin.

Kikkaa alla olevaa painiketta siirtyäksesi seuraavalle sivulle, josta löydät vastaukset.