Kirjoittanut Markku Sorosuo – personal trainer

Kirjoittaja: Rasvanpolttokeittiö

Suuret elintarvikeyritykset mainostavat useimpia viljoja ”terveysruokina”. Kuitenkin juuri nämä samat aamiaismurot tappavat sinut hitaasti, heikentävät energiatasojasi, aiheuttavat diabetesta ja syöpää, rasvoittavat sinua sekä vanhentavat sinut todella nopeasti. Selitän alla miksi…

Jos välität kehostasi ja terveydestäsi, tiedät varmaan jo kuinka tärkeää on vältellä sokeripitoisia muroja? Sen ehkä järkikin sanoo, ettei sokeri ole hyväksi sinulle? Eli juuri näitä sokerikuorrutettuja suklaamuroja ja vastaavia, jotka ovat täynnä keinotekoisia väriaineita ja muuta roskaa. Mutta väitän, että monet vanhemmat myrkyttävät lapsiaan tietämättään antamalle heidän syödä juuri niitä.

Useita aamiaismuroja markkinoidaan voimakkaasti ”sydänystävällisinä”, ”kuitupitoisina” ja ”terveellisinä”. Valitettavasti mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Useimmat viljat (jopa ”täysjyvävilja”) aiheuttavat äärimmäistä haittaa hormoneillesi sekä verensokerin heittelyn kehossasi.

Yksi pahimmista asioista useimmissa viljoissa on se, että ne KAIKKI aiheuttavat verensokeriisi merkittävän piikin (riippumatta siitä, ovatko ne vehnää, riisiä vai maissia). Tämän seurauksena kehoosi vapautuu rasvaa varastoivia hormoneita, jotka aiheuttavat vielä enemmän hiilihydraatin himoa samalle päivälle.

Tämä EI ole oikea tapa aloittaa sinun tai lastesi päivää.

Myös kuitua sisältävien viljojen on havaittu aiheuttavan yhtä paljon verensokeripiikkiä kuin vähäkuituiset viljat, kuten riisi tai maissipohjaiset viljat. Vehnässä, maississa tai riisimuroissa oleva tärkkelys hajoaa todella nopeasti elimistössäsi SOKERIKSI ja aiheuttavat välittömästi yhtä paljon haittaa verensokerisi säätelylle kuin jos söisit suoraan 50g puhdasta valkoista sokeria.

Nämä massiiviset verensokeripiikit vahingoittavat kehosi soluja glykaatio-nimisen prosessin kautta, joka nopeuttaa ikääntymistä nivelissäsi, ihossasi, elimissäsi ja aivoissasi. Se ”tiikeri” muropaketin kyljessä ei ole varmaan koskaan varoittanut sinua tästä?

Toinen korkean verensokerin haitta on kehosi kyky tuottaa kasvuhormonia heikentyy. Jos haluat näyttää ja tuntea olosi nuoremmalta, viljat EIVÄT auta sinua tällä osastolla.

Joissain muropaketeissa lukee ”viljat ovat hyviä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä”. Mikä on totuus? Suurin osa viljan vitamiineista ja kivennäisaineista ei ole luonnossa esiintyviä, vaan ne ovat synteettisesti lisättyjä vitamiineja. Synteettiset vitamiinit ovat osoittautuneet todella huonosti imeytyviksi kuin luonnolliset vastineet.

Pyritkö saamaan diabeteksen ja rasvoittamaan itseäsi joka aamu?

Ajattele tätä otsikkoa seuraavan kerran, kun syöt kulhollisen muroja.

Mitä enemmän syöt viljaa, sitä enemmän rasitat haimaasi ja muita verensokerisi säätelyyn osallistuvia elimiä. Insuliinitasot nousevat joka päivä rajusti kun kehosi yrittää hallita näitä massiivisia verensokeripiikkejä. Lopulta insuliiniherkkyytesi kärsii, mikä johtaa diabetes tyyppi 2:een.

Syömällä sokerimuroja aamuisin, aktivoit myös kehon rasvanvarastoinnin täydelle teholle. Jos haluat päästä ylipainosta tai vatsastasi eroon, viljat ja murot sotivat suoraan tavoitteitasi vastaan.

Vatsan tulehdus?

Lisää huonoja uutisia muroista.

Vehnän on todettu aiheuttavan suolistotulehdusta ja pitkäaikaisia ​​suolistovaurioita liiallisesta gluteeni- ja lektiinimäärästä, vaikka et olisi virallisesti gluteeniherkkä.

Entä maissipohjaiset viljat? Mieti uudelleen! Maissipohjaiset viljat valmistetaan lähes aina GMO-maissista, mikä on saanut monet tutkijat erittäin huolestuneiksi pitkän aikavälin terveysuhkista. Ei ole olemassa vielä pitkäaikaisia ​​tutkimuksia GMO-maissin vaikutuksista terveyteen.

Riisipohjaiset murot eivät ole sen parempia, ne aiheuttavat yhtä korkean verensokeripiikin kuin puhdas pöytäsokeri.

Kuvassa ”terveellinen” muro, joka on täynnä sokeria (punaiset nuolet).

Murot Aiheuttavat Himoja – Syöt Yli Kulutuksen

Verensokeripiikki ja sitä seurannut insuliinipiikki muroista saa kehosi yrittämään kaikkensa työntääkseen sokerin pois verestäsi suoraan solujen sisään (rasvakudokseen). Tämä puolestaan aiheuttaa verensokerisi järjettömän nopean laskun tunnin tai kahden päästä. Sen seurauksena aivosi hätääntyvät ja määräävät sinut HALUAMAAN enemmän sokeria sisältäviä ruokia.

Tuloksena on jatkuva verensokerivuoristorata, mikä saa sinut syömään enemmän kaloreita jokaisena päivänä.

Näin tutkimuksen, jossa oli kaksi ryhmää. Toinen söi kananmunia ja toinen söi muroja aamiaiseksi. Kananmunia popsineet söivät huomattavasti enemmän rasvaa, mutta tämän seurauksena he söivät todella paljon vähemmän kaloreita joka päivä. Heillä ei yksinkertaisesti ollut verensokerissa juurikaan vaihtelua, ei hormonihäiriöitä eikä ruoka-ainehimoja.

Voisin jopa väittää, että kananmunat aamulla hillitsevät ruokahaluasi, kun taas murot lisäävät ruokahaluasi.

Murot Tekevät Sinusta Rasvanvarastoijan

Mitä enemmän hiilihydraatteja syöt päivittäin muroista, pastasta ja leivistä, sitä enemmän harjoitat kehosi luottamaan sokeriin energian saamiseksi. Joten kun verensokerisi laskee jälleen, tarvitset taas lisää hiilihydraatteja.

Toisaalta mitä enemmän saat energiasi rasvoista (avocado, kookos, voi, eläinrasvat…), sitä enemmän koulutat kehosi olemaan rasvanpolttokone.

Ehkä olet törmännyt termiin ”Fat Adapted”, eli voisko sanoa suomeksi ”rasvanpolttaja”? Poltat rasvaa tehokkaasti energiaksi. Teet tämän vähentämällä hiilihydraattien kokonaissaantia ja samalla lisäämällä rasvan määrää ruokavaliossasi.

En nyt väitä, että sinun pitäisi saada superalhaisia määriä ​​hiilihydraatteja, kuten jossain Atkins-dieetissä. Sanon vain, että PALJON alhaisempia määriä mitä on keskivertosuomalaisen lautasella. Nämä henkilöt syövät sitä ruokapyramidin mukaista ravintoa, jossa hiilihydraatti on järjettömän isossa roolissa.

Kun otat energian hyvistä rasvoista, tämä tasapainottaa hormoneitasi ja antaa sinulle ERITTÄIN vakaat verensokeritasot. Sinulla on ERITTÄIN vakaat energiatasot sen seurauksena. Samalla poltat rasvaa helpommin ja tehokkaammin pois kehon varastoista.

En usko että olemassa on kaikille täydellisiä makroravinteiden maagisia suhteita. En myöskään usko, että sinun tarvitsee pakkomielteisesti mitata kaloreita tai tarkistaa rasvan sekä hiilihydraattien suhteita.

Jos haluat olla rasvanpolttokone, sanoisin että 20 % hiilihydraatteja, 60 % rasvaa ja 20 % proteiinia. Näillä suhteilla saavutat jo suuren muutoksen.

Parempia Vaihtoehtoja Rasvanpolttajalle

Aamiaismurojen sijaan kokeile kulhollista tavallista kreikkalaista täysrasvaista luomujogurttia. Lisää tähän suomalaisia mustikoita ja kourallinen pähkinöitä. Tarvittaessa voit lisätä vielä hiukan paikallista hunajaa ja heraproteiinia.

Tämä aamiainen pitää verensokerisi huomattavasti tasaisempana ja ehkäisee sokeripitoisten hiilihydraattien himoja.

Toinen vielä parempi vaihtoehto on munia, kasviksia, avocadoa ja lihaa.  Minun yksi suosikkiaamupaloista on ollut munia, jauhelihaa ja avocado. Paistan lihan pannulla, lisään joukkoon pari kananmunaa ja viipaloin avocadon lautaselle. Nopea 5 minuutin aamupala, joka on herkullinen ja PALJON terveellisempi kuin murokulho.

Aamiaismurot ovat vain jäävuoren huippu, kun on kyse ”terveellisestä” ravinnosta. Seuraavalla sivulla saat selville, miksi sinun tulisi LOPETTAA ruisleivän syönti. Kerron miksi sinun tulisi VÄLTTÄÄ rasvatonta maitoa. Selitän miksi kalatiskin kala on VAARALLISTA sinulle. Jos haluat välttää tulehduksia, sairauksia, diabetesta ja ylipainoa, silloin jatka lukemista.