7 rasvaista ruokaa, jotka saavat vatsalihaksesi näkymään.

Osa näistä voi olla jopa hieman yllättäviä sinulle.

Vuonna 2023 ihmiset eivät enää onneksi pelkää rasvaa yhtä paljon kuin jokunen vuosi sitten. Rasvapeikko on menettänyt otteitaan selvästi, vaikka sitä onkin vielä runsaasti internetissä ja ihmisten mielissä. Ainakin osa suomalaisista taitaa jo tietää, että rasvansyönti ei tee sinusta välttämättä ylipainoista.

Ruokavaliosta on erittäin tärkeää saada riittävästi rasvoja hormonitoiminnalle, verensokerille ja kylläisyydelle. Tässä artikkelissa on 7 esimerkkiä rasvaisista ruuista, jotka AUTTAVAT sinua polttamaan lisää rasvaa pois.

Numero #1 Tumma Suklaa

Kyllä! Tumma suklaa voi olla terveyttä edistävää, vaikka se onkin teknisesti hyvin kaloritiheää. Maitosuklaa on ihan eri asia, se on täynnä sokeria ja muita aineita. Emme halua sitä.

Väitän, että laadukas tumma suklaa voi AUTTAA sinua polttamaan enemmän rasvaa! Varsinkin jos sinulla on ongelmia makeanhimon kanssa. Silloin yksi tai kaksi pientä palaa tummaa suklaata voi tyydyttää makeanhimosi kokonaan. Tumma suklaa tekee sen parillakymmenellä kalorilla, sen sijaan että kiskaiset 500 kalorin kakkupalan.

Ruokakauppojen tummat suklaat ovat yleensä 70-90% kaakaopitoisuudella. Yleensä mitä korkeampi kaakaopitoisuus, sitä alhaisempi sokeripitoisuus.

Laadukas tumma suklaa ei vaikuta paljoa sinun verensokeriisi. Se ei myöskään aiheuta itsessään juurikaan makeanhimoa, kun vertaat sitä esimerkiksi makeaan karkkiin.

Samalla tummassa suklaassa on antioksidantteja, kuten theobrominea jota on tutkittu verenpaineen säätelyssä. Tumman suklaan kaakaovoi tulisi olla luonnollista eikä sisällä mitään lisäaineita. 

Yleisohjeena voin sanoa, että mitä korkeampi kaakaoprosentti tuotteen kyljessä on, sitä vähemmän sokeria. Mitä ylemmäksi kaakaopitoisuus kasvaa, yleensä sitä karvaammaksi myös maku muuttuu ja sitä vähemmän siinä on makeutta. Itse pidän 90-99% tummasta suklaasta, jossa on makeutta todella vähän. Muista pitää annos pienenä, koska suklaa on pakattu kaloreilla.

Numero #2 Kookos

Kookosmaito ja kylmäpuristettu kookosrasva ovat hyviä lähteitä erittäin terveelliselle tyydyttyneelle rasvalle, jota kutsutaan keskipitkien rasvahappojen triglyseridiksi. Tämä sisältää 44.6% lauriinihappoa, joka on erittäin vahva ravinne immuunipuolustukselle. Kookosrasvassa on myös 15% MCT-öljyä, joka on nopeaa ja välitöntä energiaa keholle.

Terveellisen kookosmaidon ja -rasvan lisäksi, saamme kookoksesta myös jauhoja leivontaa varten. Kookosjauho on kuitupitoinen vaihtoehto. Tässä jauhossa on myös runsaasti proteiinia ja on luonnollisesti gluteeniton.

Jos käytät kookosjauhoa leivontaan, jauho imee kosteutta kuivan pesusienen lailla. Joten joudut todennäköisesti lisäämään nestettä enemmän mitä reseptisi käskee.

Numero #3 Luonnollinen voi

Ruoholla tai heinällä ruokiton naudan raakamaidosta tehty herkullinen VOI! Tämä on uskomattoman makuista, ladattu täyteen ravinteita ja tuottaa voimakkaan kylläisyyden. Täydellinen ravinto kun haluat päästä elämäsi kuntoon. Itse syön voita joka päivä ja olen huomannut hyödyn keskivartalossani.

Voi kuitenkin aiheuttaa vuodesta toiseen sekoilua mediassa. Voi on tällä viikolla maailman terveellisin asia ja seuraavalla viikolla se on maailman vaarallisin asia. Ja nyt ei edes puhuta margariinista, vaan puhtaasta voista. Ehkä tämä vain osoittaa sen, että suurella osalla ihmisistä ei ole käsityistä kuinka hyvä voi on osana ruokavaliota.

Miten OIKEA voi auttaa polttamaan rasvaa:

#1 Ruoholla ruokittu naudan maidosta tehty voi pitää sisällään runsaasti CLA:ta, jonka on todettu auttavan syövän ennaltaehkäisemisessä. Samalla CLA toimii rasvanpolttajana ja rakentaa lihasta.

#2 Oikea voi pitää sisällään ideaaliset omega-3 ja omega-6 suhteet verrattuna vaikka siihen teolliseen margariiniin. Tämä oikea suhde auttaa poistamaan kehosta matala-asteiset tulehdukset ja tasapainottaa kehon hormoneita.

#3 Terveelliset voin rasvat sisältävät myös MCT:tä, joka boostaa immuunipuolustustasi ja on heti valmista energiaa kehollesi. Voin rasvat ylläpitävät kylläisyyttä ja tasapainottavat verensokeria. Nämä kaikki auttavat sinua saamaan todella tiukat vatsalihakset.

#4 Tämä voi pitää sisällään myös tärkeää K2 vitamiinia. K2 toimii yhdessä D-vitamiinin ja kalsiumin kanssa. Ne yhdessä pitävät kalsiumin oikeissa paikoissa, tasapainottavat hormoneita ja boostaavaat D-vitamiinin vaikutusta kehossasi. K2 löydät melkein ainoastaan ruoholla ruokittujen eläinten tuotteista, kuten voi, kerma, juustot, kananmunat, sisäelimet ja punainen liha. Sitä on todella vaikea saada kasvikunnan tuotteista oikeassa muodossa. K2 on yksi TÄRKEIMMISTÄ vitamiineista hyvinvoinnin kannalta ja moni suomalainen kärsii tämän puutoksesta.

Raakamaidosta tehtyä, puhdasta ja käsittelemätöntä voita on mahdotonta löytää ruokakaupoista. Joten sinun pitää valmistaa se itse raakamaidosta tai katsoa mitä paikallinen REKO tarjoaa.

Numero #4 Kananmunat

Ilmeisesti suurin osa ihmisistä tietävät, että kananmunat ovat yksi parhaimmista proteiinin lähteistä? Mutta yhtä suuri osa ihmisistä ei tiedä, että kananmunan keltuainen on terveellisin osa koko munasta. Keltuainen sisältää kaikki vitamiinit, mineraalit ja antioksidantit.

Keltuaiset sisältävät kalsiumia, rauta, sinkkiä ja B-vitamiinit. Samoin se sisältää rasvaliukoiset vitamiinit kuten A, D, E ja K. Kananmunan proteiini on puolestaan erittäin biohajoavaa ja sisältää täydellisen aminohappoprofiilin. Kananmunalla rakennetaan vahva ja hyvinvoiva keho. Kananmuna on superfoodia.

Mutta pidä huolta, että kananmunasi tulevat vapaasti laiduntavista kanoista. Kanojen pitää saada elää ulkona luonnollisesti, eli syödä niitä toukkia ja kuopsuttaa maata. Silloin munien ravintoarvot ovat parhaat.

Ravintoarvoihin vaikutetaan suoraan sillä miten kanoja ruokitaan. Markettimunat ovat 95% ruokittu soijalla ja kalarehulla, joka vääristää munien ravintoarvot huonoksi.

Kysy tuottajalta mitä kanat saavat ravinnoksi. Tai osta Laitilan soijattomia kananmunia ruokakaupastasi. Itse syön runsaasti kananmunia ja haen ne suoraan luottotuottajaltani.

Numero #5 Punainen liha

Tiedän, että moni pelkää punaista lihaa! Ja mielestäni pelko kumpuaa siitä, että he eivät ymmärrä kuinka tärkeää itse eläimen terveys on tuotetulle lihalle. Huonosti voiva eläin tuottaa huonoa lihaa! Onnellinen ja hyvinvoiva eläin tuottaa superlihaa.

Suomessa kaikki naudat syövät heinää, joten täällä kotimaassa tilanne on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi Amerikassa. Siellä naudat saattavat syödä viljaa ja soijaa ravinnokseen, joka aiheuttaa suuria ongelmia eläimen terveydelle.

Eli jos liikut maailmalla, selvitä lihasi laatu. Ne voivat olla täynnä tulehdusta lisäävää omega-6:sta.

Kun eläin saa heinää, se elää tyytyväisenä ja luonnollisesti. Tämän seurauksena liha ja maito pitävät sisällään erinomaiset suhteet rasvahappoja. Niissä on myös runsaasti edellämainittua CLA:ta, joka auttaa sinua polttamaan rasvaa. Samalla liha on täynnä vitamiineja ja mineraaleja.

Liha on paras mahdollinen lähde proteiinille ja auttaa sinua muokkaamaan kehoasi. Suomessa voit ostaa lihaa melko huoletta ruokakaupastasi, koska minun tietojeni mukaan täällä naudat syövät heinää ympäri vuoden. Samoin jos eläin saa antibiootteja, sitä käytetään vain eläinlääkärin luvalla ja karenssit ovat käytössä.

Numero #6 Avokado

Avokado on hedelmä täynnä hyvää rasvaa. Se on myös täynnä vitamiineja, mineraaleja, mikroravinteita ja antioksidantteja.

Guocamole (muusattu avokado, valkosipuli, sipuli, tomaatti, mustapippuri) on yksi parhaimmista ja terveellisimmistä lisukkeista, joita voit lisätä ruokaasi. Kokeile avokadoa tai guocamolea hampurilaisten, munakkaiden, salaattien tai kalan kanssa.

Avokadon ravinteet auttavat kehoasi pitämään normaalia verensokeria, hormonitoimintaa ja auttavat rasvanpoltossa. Avokadot pitävät kylläisyyttä myös erinomaisesti. Saat sanoa heippa roskaruuan himoillesi.

Syön itse viikoittain avokadoa jossain muodossa ja olen huomannut sen auttavan kehonkoostumuksessani. Samalla se tuo ruokaan todella hyvää kermaista makua.

Numero #7 Pähkinät

Kyllä, nämä ovat yksi ”rasvainen ruoka”, joka auttaa sinua polttamaan enemmän rasvaa. Vaikka pähkinöiden kaloreista jopa 90% on rasvaa, näissä on paljon terveellistä ravintoa mukana. Pähkinöissä on vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Saat niistä myös kuitua ja proteiinia, nämä auttavat pitämään verensokeriasi tasaisena.

Minun omat suosikkini ovat macadamia ja parapähkinä. Näistä saan rasvaa ja esimerkiksi seleeniä, joka on immuunipuolustukselle sekä hormonitoiminnalle erittäin tärkeää.

Yritä löytää luomua ja käsittelemättömiä pähkinöitä. Älä osta paahdettuja tai suolattuja, koska niihin lisätään usein kemikaaleja ja muita lisäaineita.

Pähkinähack:

On yksi temppu, jota olen joskus käyttänyt asiakkaillani kun tarkoituksena on pudottaa kehosta rasvaa. Syödään kourallinen manteleita tai jotain muuta pähkinää noin 30 minuuttia ennen lounasta tai päivällistä. Sen jälkeen odotetaan 15 minuuttia ja juodaan 5dl vettä. Tämä häkki on auttanut kontrolloimaan ruokahalua ja vähentää kulutettujen kaloreiden määrää runsaasti. Kokeile!

Mutta VARO tätä

Nämä rasvaiset ruuat ovat superterveellisiä ja auttavat sinua saavuttamaan atleettisen, vahvan sekä energisen kehon.

Törmään vähintään 23 muuhun ruokaan, joita ihmiset pitävät ”terveellisenä”. Nämä kuitenkin aiheuttavat VAHINKOA aineenvaihdunnallesi ja LISÄÄVÄT rasvaa kehossasi.

Löydä mitä nämä aineenvaihduntaa rikkovat ruuat ovat seuraavalla sivulla: